• Voice

  Uvođenje novih IT rešenja za unapređenje internih procesa u logistici postaje imperativ opstanka preduzeća u vreme porasta konkurencije na području lanaca za snabdevanje. Jedno od najperspektivnijih novih rešenja je rad pomoću glasa, koji je alternativa ručnim terminalima ili klasičnom radu sa papirima. Na taj način smanjujemo investiranje opreme, radniku omogućavamo bolje uslove za postizanje veće efikasnosti, sa slobodnim rukama, fokusom na rad i poboljšanim uslovima za rad.
   
  Takav sistem smo već postavili u Gorenju, Ledu, Plodinama, Delhaizeu, Atlanticu... Kod svih projekta smo odmah po uvođenju postigli brze i vidljive pozitivne efekte na poslovanje!
   
   

   
  Glasovno upravljanje koristi se pri komisioniranju, premeštanju, preuzimanju i izdavanju robe, a najveći pozitivni efekat je vidljiv pri komisioniranju.
   

  Kako radi Voice?

  Magacioner sa sistemom komunicira preko glasovnih uputstava/odgovora. Za funkcionisanje potreban je skladišni informacioni sistem (WMS) s dodatkom za glasovno upravljanje (Vocollect), skladište mora biti pokriveno radijskim signalom. Skladištar je opremljen s glasovnim terminalom, koji nosi oko struka, sa slušalicama i mikrofonom.
   

   

 • VoiceXtreme brošura

  VoiceXtreme

  VoiceXtreme (VoX) rešenje je namenjeno za glasovno upravljanje skladištem bazirano na Vocollect tehnologiji. VoX je aplikacija koja omogućava operateru da „razgovara” sa WMS/ERP sistemom, obrađuje podatke s terminala, upravlja razmenom podataka i upravlja dijalogom između sistema i operatera.  

  Preuzmite brošuru
 • Gorenje studija slučaja

  Gorenje studija slučaja

  Gorenje je u saradnji sa Špicom potražilo optimalno rešenje koje poboljšava njihovo poslovanje. Špicini stručnjaci su se pobrinuli za brzu implementaciju sistema za glasovno upravljanje skladištem, uspešno su ga povezali s postojećim SAP sistemom i sproveli obuku svih zaposlenih u kompaniji Gorenje.

  Preuzmi studiju slučaja

Kontakt

Darko Korać
011 222 50 70
darko.korac@spica.com
Kontakt