Područja primene

Rešenja koja implementira Špica uspešno optimizuju poslovne procese u različitim područjima.

 • Hotelijerstvo Hotelijerstvo

  Uz efikasnu racionalizaciju troškova radne snage i energije, obezbeđujemo maksimalnu sigurnost i udobnost vašim gostima. Ovu činjenicu može da potvrdi više od 250 hotelijera u regionu. 

 • Proizvodnja Proizvodnja

  Špica implementira više rešenja koja su namenjena različitim područjima proizvodnje. Najbolji rezultati se postižu primenom principa "optimizovane proizvodnje" (lean manufacturing principles), za šta je neophodno izgraditi celovitu i povezanu informatičku strukturu. Naša rešenja se efikasno integrišu u takvu strukturu.

 • Distribucija Prodaja na terenu

  Distribucija je jedna od najvažnijih karika u lancu snabdevanja. Špica u svojoj ponudi ima najsavremenija rešenja i opremu vodećih svetskih proizvođača i na najbolji način može podržati i unaprediti poslovanje distributera.

 • Logistika i transport Logistika i transport

  Preduzećima koja se bave logistikom i transportom, omogućavamo efikasno praćenje ključnih procesa, maksimalno iskorišćenje tehničkih i ljudskih kapaciteta i postizanje visokog nivoa usluga.

 • Trgovina Trgovina

  Trgovina je jedna od privrednih delatnosti koja se najbrže razvija. Nudimo napredna informatička rešenja koja omogućavaju kontrolu asortimana i popunjenost polica u vašim objektima i efikasno planiranje i bolje iskorišćenje radnog vremena zaposlenih, uz objektivan obračun radnih sati. Smanjite troškove poslovanja, a mušterijama pružite prijatnije iskustvo kupovine, obezbedite njihovu lojalonost i budite uspešni u borbi s konkurencijom.  

 • Finansijske institucije Finansijske institucije

  Finansijske institucije, banke i osiguranja, imaju specifične potrebe u pogledu kontrole pristupa, obzirom da imaju prostore koji su javno dostupni i prostore koji zahtevaju visok nivo sigurnosti. Špica u svojoj ponudi ima savremena, u praksi dokazana rešenja za kontrolu pristupa i evidenciju prisustva koja mogu ispuniti i najstrožije zahteve. Naša rešenja uspešno integrišemo sa najpoznatijim ERP sistemima, kao što su SAP ili MS Dynamics, ali i sa široko prisutnim lokalnim ERP rešenjima.

 • Javne institucije Javne institucije

  Špica poznaje potrebe javnog sektora, njegovih institucija i preduzeća. Veliki broj zaposlenih radi upravo u njima. Racionalizacija troškova, poboljšanje efikasnosti i produktivnosti, uslov su  za uspešan rad javnog sektora. U svojoj ponudi imamo najsavremenija rešenja za upravljanje ključnim resursima u javnom sektoru - to su ljudi, odnosno radno vreme, i sredstva. Sa minimalnim ulaganjima, postižete maksimalne efekte!