Choose languageLanguage
Blog

ŠPICA – dobitnik nagrade za VRHUNSKI LOGISTIČKI PROJEKAT U 2018. GODINI!

ŠPICA – dobitnik nagrade za VRHUNSKI LOGISTIČKI PROJEKAT U 2018. GODINI!
Maja Tepavac
Autor
Maja Tepavac
Datum
20/11/2018

Špica Centar je i ove godine bio jedan od učesnika na 7. po redu konferenciji Srpske Logističke Asocijacije, koja je održana 6. novembra u hotelu Hyatt. Od strane Asocijacije ŠPICI je dodeljena nagrada za VRHUNSKI LOGISTIČKI PROJEKAT U 2018. godini. Nagradu i priznanje za projekat “Pick by Voice – Ahold – Delhaize Srbija” primio je direktor Špica Centra, Darko Korać.

Izuzetno smo ponosni na projekat „Pick by Voice Ahold Delhaize“, koji je zajedničkim naporima stručnjaka iz Špice i izvanrednog tima kompanije Delhaize, implementiran u najvećem distributivnom centru u regiji, koji se prostire na 70.000 kvadratnih metara, sa 125 rampi za prijem-otpremu, gde radi više od 800 zaposlenih. Sedam dana u nedelji, u 3 smene, 150 pickera radi koristeći vrhunsko rešenje za upravljanje glasom Honeywell (Vocollect) i VoiceXtreme (middleware koji je razvio i implementirao tim Špica Sustava, iz ŠPICA Voice Competence centra u Zagrebu). Ponosni smo na kolege koje su radile na implementaciji rešenja, i koji su na najbolji način potvrdili da je nagrada SPICA – Honeywell Brakethrough Partner of the Year 2018, dodeljena početkom godine na godišnjoj Honeywell konferenciji u Madridu, došla u prave ruke. Hvala Srpskoj Logističkoj Asocijaciji koja je prepoznala naš trud i značaj ovog projekta!

Darko Korać je na konferenciji prisutnima u 20-minutnom predavanju prikazao aktuelne novosti i trendove u oblasti logistike i predstavio ŠPICA rešenja za optimizaciju procesa u lancu snabdevanja. Industrija 4.0 nam je donela velike promene, korišćenje mašina u kombinaciji sa ljudskom snagom je sve češće, primena robota napreduje iz dana u dan i nagoveštava vreme kada će roboti zameni čoveka kod manipulacije robom. Kupci su sve zahtevniji, pa tako i ponuđači moraju biti fleksibilniji i upravo je to ono što ŠPICU izdvaja od konkurencije. ŠPICA rešenja odlikuje otvorenost, fleksibilnost, sposobnost prilagođavanja korisnicima i mogućnost integracije sa drugim rešenjima. Izazovi sa kojima se susreće moderna logistika unutar lanca snabdevanja su brojni, digitalizuju se procesi i razmena dokumentacije, što zahteva da se i skladišta moraju digitalizovati. ŠPICA nudi napredna WMS rešenja koja omogućavaju efikasnu automatizaciju procesa u skladištu, „just in time“ zalihe, tačnu informaciju o stvarnom stanju zaliha, rešenja za upravljanje dostavom, kao i aplikacije za naprednu analitiku. Sva ova rešenja obuhvaćena su i dostupna u okviru jedinstvene platforme LogChain, koju je razvila Špica sa svojim partnerom ZZI (www.log-chain.eu). Kratko su predstavljena ŠPICA rešenja u lancu snabdevanja:

  1. Napredna WMS rešenja – HighJump (Edge & Adventage),
  2. Rešenje za glasovno upravljanje skladištem – Voice Vocollect, VoiceXtreme
  3. Rešenje za podrška distribuciji – POD (Proof of delivery),
  4. Rešenje za podršku prodaji na terenu – SFA Visicom,
  5. Rešenje za popis, praćenje i upravljanje sredstvima – Asset Management i
  6. WorkForce Management – rešenje za evidencija prisustva i kontrola pristupa (Time&Space)

Opširnije o ŠPICA rešenjima na sajtu >>>


>